Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Μπορεί ο Ολυμπιακός?

Μαύρη μέρα για το Ελληνικό μπάσκετ η Πέμπτη αφού οι 2 απ τους 3 εκροσώπους μας στην Ευρωλίγκα γνώρισαν την ήττα, και αφενώς μεν το Μαρούσι θα πρέπει να παλέψει σκληρά μέχρι το τέλος για την πρόκριση, αφεταίρου ο ΠΑΟ έχασε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Και αναφερόμαστε στην Ευρωλίγκα για να σημειώσουμε και να παρατηρήσουμε κάποια πράγματα σχετικά με Ολυμπιακό και Παναθηναικό.
Για κοιτάξτε λίγο τον Ολυμπιακό. Είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή σε Ευρωπαικό επίπεδο με 4-0 σερι και έχει σκοράρει τους περισσότερους πόντους από κάθε ομάδα στην φάση των 16. Είχε επίσης τους περισσότερους πόντους στην προηγούμενη φάση. Βέβαια είναι ανάμεσα στις ομάδες που δέχονται τους περισσότερους πόντους αλλά βρίσκεται σε έναν όμιλο που τα σκόρ τείνουν να πηγαίνουν σε υψηλά επίπεδα. Πάμε και στη μεριά του ΠΑΟ. Βρίσκεται στην αντίθετη κατάσταση απο τον ΟΣΦΠ με 0-4, με κακά ποσοστά ευστοχίας και την 2η χειρότερη συγκομιδή πόντων στο top 16. Επιπλέον, προέρχεται από την απώλεια του κυπέλλου από τον Ολυμπιακό και αυτό είναι κάτι που θα λειτουργήσει αρνητικα ψυχολογικά.
Γιατί αναφέρομαι στην Ευρωλίγκα και στο κύπελλο τώρα... Γιατι στο πρωτάθλημα κακά τα ψέματα οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι.. ΠΑΟ και Ολυμπιακός παιρνουν τα περισσότερα ματς σε ρυθμό προπόνησης, και ακόμα και αν δεν "κατσει"¨κάποιο" ματς δεν χάθηκε κι ο κόσμος, αφού το πρωτάθλημα κρίνεται στα πλει οφ. Στην Ευρώπη αντίθετα οι ομάδες είναι πιο ανταγωνιστικές και κάθε αγωνιστική παίζει σημαντικό ρόλο για την επιβίωση στο θεσμό. Όπως επίσης ο τελικός του κυπέλλου ηταν αγώνας χωρίς αύριο για τις 2 ομάδες. Σ'αυτες λοιπόν τις δοκιμασίες ο Ολυμπιακός, -εύκολα η δύσκολα- βγήκε νικητής ενώ ο ΠΑΟ -εύκολα η δύσκολα-βγήκε ηττημένος.. και το αποτέλεσμα είναι που μετράει.
Για να καταλήξουμε κάπου, κανείς δεν αμφισβητεί την ιστορία της ομάδας του ΠΑΟ στο μπάσκετ και την αυτοκρατορία που έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια. Όμως η ομάδα αυτή τη στιγμή δείχνει αγωνιστικές αδυναμίες και έλειψη χαρακτήρα όταν οι αγώνες είναι φωτιά. Μέσα στο γήπεδο δεν παίζει ρόλο η ιστορία, αλλά η αγωνιστική κατάσταση και η ψυχραιμία μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ματς φωτιά θα είναι και αυτό με τον Ολυμπιακό. Όχι γιατί θα κρίνει κάτι βαθμολογικά αλλά γιατί ίσως σημαίνει κάτι περισσότερο. Γιατί μια δυνατή αρμάδα επιτίθεται και δοκιμάζει να αλώσει το κάστρο του αυτοκράτορα, κι αν μια φορά στις τελευταίες της απόπειρες μπορεί να τα καταφέρει αυτή είναι τώρα, που ο αυτοκράτορας δειχνει να έχει χάσει την ικανότητα να παίρνει τις μεγάλες μάχες.Για να απαντήσουμε και στον τίτλο, ναι, αυτή την Κυριακή ο Ολυμπιακός μπορεί. Το αν θα τα καταφέρει είναι μια άλλη ιστορία.
Πρόβλεψη: Καμία...κρίνετε και αποφασίζετε ...
Γιατί η προσωπικότητα του ΠΑΟ είναι ικάνη να ξυπνήσει, και έχει (ακόμα?) τη δύναμη να απωθήσει για άλλη μια φορά αυτούς που αμφισβητούν την κυριαρχία της ομάδας.
Γιατί ο κόσμος του ΠΑΟ μπορεί να λειτουργήσει σαν ηλεκτροσόκ στην λαβωμένη καρδιά της ομάδας..
Γιατι στην τελικη, ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς...




Υ.Γ. Στοιχηματικά καθαρα, καθόλου δε μας χάλασε το -3 του Αμαρουσιου ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου